Neden Kışın Portakal Yemelisiniz? Portakalın 5 Faydası

Ocak 5, 2021 - Sal

Kışın gelmesiyle birlikte, Portakal meyve reyonlarını süslemeye başlıyor. Kışın portakalların en iyi yanı, oldukça besleyici olması ve vücut için oldukça sağlıklı olmalarıdır.

Kış aylarında vücudun sıcak, baharatlı yiyecekler istediğini düşünebilirsiniz, ancak bu lezzetli turunçgilleri görmezden gelmemeniz için birçok neden vardır.

Kışın Portakal Yemenin 5 Nedeni

1. Bağışıklığı Artırın

Soğuk havalar veya kış mevsimi dendiğinde; soğuk algınlığı, tıkanıklık ve tekrarlayan enfeksiyonlar gündeme geliyor. Portakal, bağışıklığımızı artıran bitkisel besinler, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu şekilde, soğuk algınlığı, tıkanıklık ve ilgili rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olurlar.

2. Cilt ve Saç İçin Oldukça Faydalı!

Portakal, vücudun ihtiyaç duyduğu günlük C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 120'sini sağlar. Portakaldaki C Vitamini, vücudun sağlıklı cilt ve saçı korumak için gerekli olan kolajeni üretmesine yardımcı olur. Bunun dışında portakaldaki A vitamini sebum salgısını artırarak saçı nemlendirir. Parlak bir cilt, pürüzsüz saç ve yaşlanmayı geciktirmek istiyorsanız her gün bir portakal yiyin. Portakaldaki antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarını önler. Portakal kabuğu, yüzdeki sivilceleri önlemek ve onunla savaşmak için mükemmel bir yüz maskesi olarak kullanılabilir.

3. Kalp Sağlığını Korur

Portakal, kalp sağlığını iyileştirdiği bilinen lif, B6 Vitamini, potasyum ve C Vitamini bakımından yüksektir. Portakal vücutta demir emilimini artırır ve B6 Vitamini hemoglobin üretimini destekler. Bu nedenle, demir eksikliğiniz varsa, Demir takviyeleri ile birlikte portakal tüketmek iyidir. Portakallarda bulunan magnezyum, kolesterolü kontrol altında tutar.

4. Sindirimi Geliştirir

Portakal, bağırsak sağlığını destekleyen hem çözünür hem de çözünmeyen lifler bakımından zengindir. Çözünür lifler bağırsağımızdaki sağlıklı bakterileri beslemeye yardımcı olur. Ancak, bu faydayı elde etmek için Portakallardaki beyaz lifleri posa ile birlikte yediğinizden emin olun. Çözünmeyen lifler suyu bağırsağa çeker. Bu nedenle portakallar kabızlığı ve irritabl bağırsak sendromunu bir dereceye kadar önleyebilir.

5. Kolay Atıştırmalık

Portakaldan daha iyi bir meyve atıştırması olamaz! Kesmemize gerek yok ve soyulması kolay. Portakal neredeyse yağsızdır ve 60 kaloriye kadar sodyum içermez ve işte, evde sabah ortası veya öğleden sonrası için iyi bir atıştırmalık yapabilir. Lif bakımından zengin oldukları için sizi daha uzun süre tok tutabilirler. Yani portakallar aynı zamanda harika bir kilo verdirici atıştırmalık olabilir.

Portakal kabukları, kalbi koruyabilen, sindirime iyi gelen ve alerjileri önlemeye yardımcı olan flavonoidler içerir. Bağışıklığı güçlendirir, ağız kokusunu azaltır ve cilde iyi gelirler. Portakal kabuklarını saklayın, suda kaynatın ve şekerle güzel bir marmelat elde edin. Bir diğer tercih olarak portakaldan uyumlu baharatlarla birlikte turşu da yapabilirsiniz! Sağlıklı kalmak için kışın Portakalları atıştırmayı unutmayın!

*İsotlar Tarım, 1996 yılında tarımsal faaliyetlerde bulunmak üzere Adana ilinde kurulmuştur. Hatay Dörtyol ve Mersin Tarsus ilçelerinde toplam 4.000.000 metrekarelik alanda katma değeri yüksek narenciye ürünlerini temelde narenciye - turunçgil ihracat pazarına yönelik üretmektedir.