Misket Limonun Sağlığınıza Faydaları

Temmuz 13, 2020 - Pzt

Misket Limon veya Lime, limonlara çok benzeyen ve ekşi, büzücü bir tada sahip narenciye meyveleridir. Birçok benzerliğe sahip olmalarına rağmen, limon ve misket limonların eşsiz lezzet ve beslenme profilleri vardır. Diğer gıdaların lezzetini arttırmanın yanı sıra, daha fazla sağlık avantajları nedeniyle insanlar misket limon tercih etmektedir.

Misket Limon İçindeki Besin Türleri

Çoğu kişi misket limonu düşündüğünde, C vitamini akıllarına gelir. Misket Limonların bu vitaminin en iyi sağlayıcılarından biri olduğu doğrudur ancak aynı zamanda birçok antioksidan, kalsiyum, lif ve sitrik asit içerirler.

Misket Limon ve Hastalık Önleme

Misket Limon, soğuk algınlığı ve grip gibi yaygın viral hastalıklar için etkilidir. Bu meyvelerdeki viral vücut popülasyonunu kontrol etmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini. C vitamini antioksidanlarla birleştiğinde, birçok hastalık ve duruma karşı güçlü bir bariyer oluştururlar. Misket Limon, yemek veya limon suyu sık sık içmek serbest radikalleri ortadan kaldırabilir ve vücutta kanserli büyümelerin gelişmesini önleyebilir.

C vitamini yaşlanma karşıtı etkileri nedeniyle de sevilir. Bu besin, cildi genç ve elastik tutan madde olan kolajen üretmekten sorumludur. Sağlıklı tırnaklar ve saçlar için de gereklidir. Limesdeki vitaminler size anında enerji artışı sağlayabilir ve ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Misket Limon ve Kemik Sağlığı

Misket Limon, kemik güçlendirici güçlerini kalsiyumdan alır. Kalsiyum vücutta uygun şekilde sentezlendiğinde ve emildiğinde, kemiklere ve dişlere güç katar. Kalsiyum ayrıca kalp atış hızını normal tutmak ve kan basıncını stabilize etmek için de bilinir. Misket Limon veya limon suyunu günlük menünüze dahil etmek kalsiyum takviyelerini tamamlayıcı olabilir.

Misket Limon ve Kilo Kaybı

Diyetisyenler için düşük kalorili içecekler bulmak genellikle zordur. Neyse ki, limon suyu harika ve lezzetli bir seçenektir. 1 misket limonu yaklaşık 20 kalori içerir. Serinletici, enerji artıran bir içecek yapmak için birkaç limon suyu ve biraz su ekleyebilirsiniz. Dahası, uzmanlar daha fazla C vitamini ve sitrik asit alan insanların egzersiz sırasında genellikle daha kolay ve daha hızlı yağ yaktığına inanıyorlar. C vitamininin, sıklıkla kuvvetli antrenman ve egzersizden kaynaklanan kas yaralanmalarının iyileşmesini hızlandırdığı gösterilmiştir.

Misket Limon ile Yemek Pişirme

Misket Limon, salata sosları ve etlerinize sos yapmak için kullanılabilir. Ayrıca deniz ürünleri yemekleri için soslar yapmak için mükemmeldir. Daha doğrudan bir etki için, limon suyu sıkabilir ve soğutulmuş bir içecek olarak tadını çıkarabilirsiniz.