Mandalinanın Sağlığa 7 Faydası

Haziran 26, 2020 - Cum

Mandalina, flavonoidler, C vitamini, A vitamini, folat ve potasyum gibi birçok besleyici bileşikle dolu lezzetli ve ferahlatıcı bir narenciye meyvesidir. Bu sağlıklı bileşenler hücre DNA'sından kemik ve kalbe, vücudun tüm bölgeleriniin sağlığına katkıda bulunur. Mandalina portakallarla karşılaştırılabilmektedir.

1. Mandalina, bilişsel işlevselliğin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Potasyum, folat ve çeşitli antioksidanlar gibi çeşitli mandalina bileşenlerinin nörolojik fayda sağladığı bilinmektedir. Folatın Alzheimer hastalığının oluşumunu ve bilişsel düşüşü azalttığı bilinmektedir. Potasyum beyne artan kan akışıyla bağlantılıdır ve biliş, konsantrasyon ve sinirsel aktiviteyi arttırır. 

2. Mandalina hamile kadınlar ve bebekleri için faydalıdır.

Mandalina folat gibi iyi bir B-vitamin kompleksi kaynağıdır. Folat, doğum öncesi bebeklerde nöral tüp oluşumuna ve kırmızı kan hücresi oluşumuna yardımcı olduğunu göstermiştir. Gebe kadınlarda folik asit eksikliği, düşük kilolu bebeklerin doğumuna ve ayrıca yenidoğanlarda nöral tüp kusurlarına neden olabilir .

3. Mandalina tansiyonun korunmasına yardımcı olabilir.

Mandalina potasyum ve düşük miktarda sodyum içerir. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle iyi bilinmektedir. Büyük bir mandalina, 2.4 miligram sodyum ile karşılaştırıldığında 199 miligram potasyum içerir. Bu, kan damarlarının gevşemesine yardımcı olur ve uygun kan basıncını korur .

4. Mandalina, kalbin sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunabilir.

Lif, C vitamini, B6 vitamini ve potasyumun kalbin sağlığını iyileştirdiği bilinmektedir. Bir çalışma, günde 4.069 mg potasyum tüketen kişilerin, günde yaklaşık 1.000 mg daha az potasyum tüketenlere kıyasla iskemik kalp hastalığından yüzde 49 daha düşük bir ölüm riskine sahip olduğunu ileri sürdü .

5. Mandalina enfeksiyonlarla savaşmanıza yardımcı olabilir.

Büyük bir mandalina günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 53'üne sahiptir. C vitamini, vücudun bulaşıcı hastalıklara karşı direnç geliştirmesine yardımcı olan ve vücutta kansere neden olan serbest radikalleri ortadan kaldıran güçlü bir doğal suda çözünür antioksidandır.

6. Mandalina saç ve cilt canlı görünümlü tutmak için mükemmeldir.

Yeterli C vitamini alımı, yalnızca enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda saç ve ciltte bulunan temel bir protein olan kolajen yaratabilir ve koruyabilir . Ayrıca, mandalina A vitamini içerir. A vitamininin artan sebum üretimi ile saçları nemlendirdiği bilinmektedir.

7. Mandalina, midenizin sindirim düzenini geliştirmeye yardımcı olabilir.

Mandalina mükemmel bir lif kaynağıdır. Erkekler ve kadınlar için günlük önerilen diyet lifi alımı sırasıyla 38 gram ve 25 gramdır. Lif, kabızlığı önlemeye ve bağırsak hareketlerinizin daha kolay yönetilmesine yardımcı olabilir.