Kışları Neden Narenciye Tüketmelisiniz?

Aralık 22, 2020 - Sal

Kış ayı çoğu turunçgillerin en tatlı ve en sulu olduğu zamandır. Tatlı ve parlak renkli turunçgiller kış günlerine güneş ışığı getirir. Ancak turunçgiller sadece lezzetli ve güzel değil, aynı zamanda sizin için de faydalıdır. Bu meyve sınıfı limon, misket limonu, portakal ve greyfurtun yanı sıra daha birçok melezi ve çeşidi içerir. Bağışıklığı artırmaktan kanserle savaşmaya kadar birçok sağlık yararları var ve tadı elbette çok güzel. İsotlar Tarım olarak narenciye meyvelerini doğrudan tarladan ve ihracata yönelik olarak müşterilerimize ulaştırmak sürekli çaba gösteriyoruz. Turunçgillere olan sevgimizi kesinlikle artıracak bazı faydalar üzerinde konuşalım.

C Vitamini Deposu, Cilt ve Saç Sağlığı İçin Nimet

Turunçgiller zengindir, bağışıklık sistemini güçlendiren ve cildinizi pürüzsüz tutan ve saç sağlığına özen gösteren bir besin olan mükemmel C vitamini kaynağıdır. Aslında, bir orta boy portakal, bir günde ihtiyacınız olan tüm C vitamini içerir. Narenciye meyveleri ayrıca vücudunuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu B vitaminleri, potasyum, fosfor, magnezyum ve bakır dahil olmak üzere iyi miktarda başka vitamin ve minerallere sahiptir. Ek olarak, anti-enflamatuar ve antioksidan etkiler dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları olan bitki bileşikleri bakımından zengindirler.

İyi Bir Lif Kaynağı

Turunçgiller iyi bir lif kaynağıdır. Herhangi bir narenciye diliminden sadece bir fincan dört gram lif içerir. Lifin, sindirim sağlığını iyileştirmek ve kilo vermeye yardımcı olmak dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları vardır. Portakal, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olan bir tür lif olan çözünür lifte özellikle yüksektir. Diğer meyve ve sebzelere kıyasla, turunçgiller daha yüksek çözünebilir lif oranına sahip olmaları bakımından benzersizdir.

Böbrek Taşı Riskini Azaltabilir

İdrarınız çok konsantre olduğunda veya idrarınızda normalden daha yüksek miktarda taş oluşturan mineraller bulunduğunda oluşabilir. Bir tür böbrek taşı, idrardaki düşük sitrat seviyelerinden kaynaklanır. Birçok meyve ve sebze, özellikle turunçgiller, idrarınızdaki sitrat seviyelerini artırarak böbrek taşı riskini azaltabilir. Narenciye suları içmek ve bu meyveleri yemek potasyum sitrat takviyelerine doğal bir alternatif sunabilir.

Kalp Sağlığını Artırın

Narenciye yemek kalbiniz için iyi olabilir. Aslında, bir araştırma, bu meyvelerden daha yüksek miktarlarda yiyenlerin daha düşük kalp hastalığı ve felç oranlarına sahip olduğunu buldu. Narenciye meyvelerindeki çeşitli bileşikler, kalp sağlığının belirteçlerini iyileştirebilir. Turunçgillerdeki flavonoidlerin çoğu, kalbe çeşitli şekillerde fayda sağlayan güçlü antioksidanlardır.

Soğuk Algınlığını Rahatlatmaya Yardımcı Olabilir

Turunçgillerin sağlıklı bir C vitamini kaynağı olduğu bir sır değil ve C vitamini soğuk algınlığını önleyemezken, araştırmalar bunun süresini ve şiddetini azaltabileceğini öne sürüyor. Vitamin, semptomlarınızın süresini yaklaşık bir gün kısaltmaya yardımcı olabilir, bu da kendinizi iyi hissetmediğinizde büyük bir fark yaratabilir!

*İsotlar Tarım, 1996 yılında tarımsal faaliyetlerde bulunmak üzere Adana ilinde kurulmuştur. Hatay Dörtyol ve Mersin Tarsus ilçelerinde toplam 4.000.000 metrekarelik alanda katma değeri yüksek narenciye ürünlerini temelde narenciye - turunçgil ihracat pazarına yönelik üretmektedir.